Symposium VS SEH – 21 november 2018

Ter gelegenheid van het slagen voor de opleiding tot verpleegkundig specialist (VS) door 4 collega’s op de Spoedeisende Hulp, is op 21 november een symposium gehouden met de titel “VS op de SEH”.  45 deelnemers, vanuit diverse disciplines en zowel vanuit OLVG als daarbuiten, hebben het symposium bijgewoond,

De geslaagde collega’s (Jenny Groen, Diana Nuijs, Janneke Schuitenmaker en Hilbert Tulner) hebben de stress van opleiding achter zich gelaten en zijn nu gediplomeerd verpleegkundig specialist op de SEH van OLVG. Proficiat!

Na de opening door Mariska Zwartsenburg (SEH-arts en portefeuillehouder VS) werd door Bart Huybrechts en Mariska Zwartsenburg stilgestaan bij het traject dat vooraf is gegaan aan de introductie van de VS op de SEH. Vervolgens is door Victor Bon na een presentatie over de achtergrond en dagelijkse invulling van Care en Cure, de conclusie getrokken dat deze termen niet eenduidig zijn en mogelijk op termijn zullen verdwijnen.

De 4 geslaagden hebben een presentatie gegeven over hun innovatietraject: folder over verstuikte enkel (Janneke), folder over pijnstilling (Diana), thermoplast bij letsel van vinger (Jenny) en echografische controle bij repositie bij een polsfractuur (Hilbert).

Hierna konden de deelnemers kiezen uit 3 workshops. Tijdens “VS op de SEH, hoe dan?“ door Bart en Mariska en “nazorg op de SEH” door Janneke en Saskia Rijkenberg (epidemioloog OLVG), zijn de deelnemers actief betrokken en heeft geleid tot verdiepende vragen en zinvolle informatie voor de presentatoren.

Bij de hands-on workshop over de echografie door Hilbert Tulner en Obbe Tiddens (SEH-arts) is met enthousiasme kennis gemaakt met de mogelijkheden van de toepassing van echografie op de SEH.

Trots kunnen we terugkijken op een geslaagd en goed bezocht symposium.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s